Online Meet-up ‘Ombudsprudentie’

Afgelopen week organiseerde BBB vanuit het platform ‘Gemeentelijke BezwaarAdviesCommissies’ de tweede Online Meet-up over ombudsprudentie, een kennisdelingssysteem voor best-practices uit de informele aanpak. In een gemêleerd gezelschap vanuit rijk, provincie, gemeenten en adviesgroepen presenteerden Jurian Bax en Wiet van Meel de huidige status van het systeem. Met in ons achterhoofd de hoop dat er meer mensen net zo enthousiast zijn over ombudsprudentie. Deze hoop bleek niet ongegrond.

Naast terechte kritische vragen, was het overgrote deel van de deelnemers positief gestemd over het systeem. Zo zou het systeem goed aansluiten bij andere initiatieven om het vertrouwen tussen overheid en burger te herstellen, evenals het verminderen van onnodige procedures. Verschillende deelnemers spraken hun belangstelling uit om een bijdrage te willen leveren. In de vorm van redactielid, advies geven of ondersteuning.

Het enthousiasme vanuit de deelnemers zorgt er voor dat wij vol positieve energie de volgende stappen van ombudsprudentie verder gaan uitwerken.

Wiet van Meel & Jurian Bax

Leave a comment

Spring naar toolbar