Bijstands-onafhankelijk

Wat speelt er?
Bezwaarmaker heeft bijzondere bijstand aangevraagd voor de kosten van een opleiding tot sociaal maatschappelijk werker. De aanvraag is afgewezen. Bezwaarmaker heeft daarop initiatief genomen en een baan gevonden als sociaal maatschappelijk dienstverlener. De verwachting is dat hij met zijn salaris bijstandsonafhankelijk is. Vereiste voor de baan is wel dat hij start met de opleiding tot sociaal maatschappelijk dienstverlener bij een specifiek opleidingsinstituut. 

Waarop liep het vast?
De opleidingskosten moesten worden betaald, anders was de bezwaarmaker zijn baan kwijt. Hij kon deze kosten niet zelf betalen, dus werd aan de afdeling Werk en Inkomen gevraagd of zij iets konden doen.

Hoe is het opgelost?
Afdeling Werk en Inkomen heeft naar de zaak gekeken, en op basis van individuele inkoop is een voor alle partijen acceptabele oplossing gevonden.

Een formele behandeling had, ongeacht de uitkomst, door het tijdsverloop betekend dat de bezwaarmaker zijn baan was kwijtgeraakt omdat de arbeidsovereenkomst in de proeftijd zou zijn ontbonden als de opleidingskosten niet voor een bepaalde datum zouden zijn betaald.

Door de snelheid van de informele aanpak en de geboden financiële oplossing is de bezwaarmaker nu bijstandsonafhankelijk. 

Leave a comment

Spring naar toolbar