Online meet-up BBB #2: Huisvesten van arbeidsmigranten

OMGAAN MET OMGEVINGSCONFLICTEN

Kennisprogramma Bindend Besturen in Brabant verzorgt rond het thema ‘Omgaan met omgevingsconflicten: juridiseren of participeren?’ een serie online meet-ups. De meet-ups staan in het teken van kennisdeling rond omgevingsbesluitvorming en hebben als doel te onderzoeken wat succesfactoren zijn achter breed gedragen besluiten

De tweede Meet-up vindt plaats op 16 juni 2020 en staat in het teken van het onderwerp: ‘Huisvesten van Arbeidsmigranten: juridiseren of participeren?’ 

Online Meet-up #2

In de tweede Online Meet-up gaan de deelnemers aan de hand van een fictieve casus over het huisvesten van arbeidsmigranten in gesprek over wat handvatten zijn voor effectief handelen in omgevingsbesluitvorming. 

Aan het gesprek, gemodereerd door Eva Wolf (assistent professor bestuurskunde bij Tilburg University), zullen deelnemen:

  • Thijs van Mierlo, Directeur Landelijk Samenwerkingsverband Actieve bewoners
  • Frank van Gool, CEO Otto Work Force, internationale arbeidsbemiddelaar
  • Wendy Brouwer, Inwoner Het Fort, Waalwijk
  • Marieke Moorman, Burgemeester Bernheze
  • Wubbo Wierenga, Bestuurlijk en Juridisch adviseur bij Berenschot

Aftrap met een column van:

  • Gabriël van den Brink, Hoogleraar wijsbegeerte Vrije Universiteit Amsterdam 

Voor wie?

De meet-ups zijn bedoeld voor iedereen die vanuit zijn of haar professie ervaring heeft met conflicten bij ruimtelijke ontwikkeling.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden voor de meet-up via:  AANMELDEN MEET-UP 16 JUNI
Na aanmelding ontvangt u een link waarmee u kunt deelnemen aan de meet-up.

De volgende meet-ups staan gepland op donderdag 27 augustus en dinsdag 22 september van 15.00 tot 17.00 uur. In oktober volgt – onder voorbehoud van de coronamaatregelen – ter afsluiting een ‘offline’ event. 

Over Bindend Besturen in Brabant

Het kennisprogramma Bindend Besturen in Brabant is een samenwerking tussen Tilburg University, Provincie Noord-Brabant en Pontifax. Het programma heeft de ambitie om bij te dragen aan bindend besturen en bindende besluitvorming, zodat ruimtelijke ontwikkeling zorgt voor verbinding in plaats van verwijdering tussen partijen. 

Heeft u vragen? Stuur een mail naar: bindendbesturen@brabant.nl.

Leave a comment

Spring naar toolbar