Terugblik derde online Meet-up 27 augustus

VAN POLDERCULTUUR TOT VRIJE BURGER

REGIONALE PROGRAMMERING WERKLOCATIES: JURIDISEREN OF PARTICIPEREN?

Onder de noemer ‘Omgaan met omgevingsconflicten’ organiseerde Kennisprogramma Bindend Besturen in Brabant (BBB) donderdag 27 augustus een derde online Meet-up. Met ongeveer 40 deelnemers gingen de initiatiefnemers van het kennisprogramma in gesprek over hoe verbindend te handelen in omgevingsbesluitvorming. Tijdens de Meet-up onderzochten deelnemers gezamenlijk wat de succesfactoren zijn achter breed gedragen besluiten.

WERKLOCATIES

Aan de hand van een fictieve casus over de programmering van werklocaties bekeken we wanneer overheden tot onderlinge afstemming komen en wanneer ze tegenover elkaar komen te staan.

Paul Frissen, Decaan en Bestuursvoorzitter NSOB, zette de toon door te stellen dat de doelstellingen van de Omgevingswet te ambitieus zijn. Moderator Lorenzo Goudsmits, projectleider omgevingsvisie in Roosendaal en Brammer, leidde vervolgens het gesprek met drie panelleden: Jonathan Verschuuren (Professor Internationaal en Europees Bestuursrecht), Jitske van Popering-Verkerk (Onderzoeker bij GovernEUR) en Jan Willem Stad (Programmaleider Werklocaties). Daarin bespraken ze de rol van tegenspraak en welke rol de overheden hebben in het vormgeven van de fysieke leefomgeving. Waarbij Paul de waarneming deed dat de overheid zich al snel gedraagt als eigenaar van die publieke ruimte. 

MEEDOEN?


Heb je een vraag of wil je meer info, stuur dan een bericht naar bindendbesturen@brabant.nl
De volgende bijeenkomst staat gepland op 22 september van 15 tot 17 uur. Later in het jaar vindt – mits de coronamaatregelen het toelaten een afsluitend ‘offline’ event plaats.

Leave a comment

Spring naar toolbar