Aanvraag WMO

Wat speelt er?
Er is een aanvraag WMO ingediend door een vrouw met lichamelijke  klachten. Zij kan door de klachten geen huishoudelijke taken meer verrichten. De aanvraag wordt afgewezen omdat haar man deze taken zou kunnen verrichten. Het stel maakt bezwaar en geeft aan dat meneer reeds  mantelzorg verleent aan zijn oom.


Waarop liep het vast?
Tijdens het bellen bij bezwaar blijkt dat meneer vooral kwaad is vanwege fouten in de rapportage. Zo staat er dat hij mantelzorg verleent aan zijn neef, in plaats van oom. Cruciale details zijn onjuist weergegeven. De bezwaarmaker verwacht niet veel van het bezwaar.


Hoe is het opgelost?
Tijdens een informeel overleg blijkt dat meneer de huishoudelijke taken lichamelijk ook niet kan verrichten. Vanwege trots heeft hij dit niet eerder aangegeven. Naar aanleiding van het overleg is een WMO-advies voor meneer opgevraagd. Uit het advies blijkt dat hij de huishoudelijke taken inderdaad niet kan verrichten. De WMO is vervolgens aan het echtpaar gezamenlijk toegekend. Bezwaarmakers hebben hun bezwaarschrift ingetrokken. 

Leave a comment

Spring naar toolbar