BBB zomerconferentie: Bindend en ontbindend besturen

In omgevingsbesluitvorming zien burgers, beleidsmakers en initiatiefnemers de weg naar de rechter vaak als optie om ongewenste uitkomsten te voorkomen. Deze juridisering gaat vast en zeker niet verdwijnen door de invoering van de Omgevingswet.

Hoe ga je om met die toenemende juridisering in omgevingsbesluitvorming? Is er zoiets als goede en slechte juridisering, of vermijdbare en onvermijdelijke juridisering? Kan met bindend besturen van omgevingsbesluitvorming slechte juridisering worden vermeden of omgebogen naar goede juridisering? Hoe ziet bindend besturen van omgevingsbesluitvorming er eigenlijk uit?

Deze vragen houden veel burgers, bestuurders, ambtenaren en initiatiefnemers bezig. Daarom is het de hoogste tijd om de balans op te maken van drie jaar onderzoek en ervaringsuitwisseling in het kader van het kennisprogramma Bindend besturen in Brabant. Dat doen we graag samen met jullie tijdens de interactieve BBB zomerconferentie op 30 juni van 10:30 – 17:00.

Je kunt hier meer over de meet-up lezen en je aanmelden. Houd onze LinkedIn-pagina en de nieuwsbrief in de gaten voor updates over het programma.

Leave a comment

Spring naar toolbar